Beste brevposten!

I dag våknet jeg til at to fremmede menn hadde gått inn på facebooken min og lagt igjen et slags lite brev hver til meg. Det første som slo meg var: ÅH satan, nå kommer det noe faenskap som enten er seksuelt trakkaserende, rasistisk, hatefullt, ufattelig teit eller bare creepy. Så med motvilje åpner jeg og leser. Så sinnsykt feil kan man ta! FOR noen kule brev! Jeg blir glad på menneskehetens vegne og tenker at det muligens til tross for alt går an å prøve å tenke litt positivt mellom slaga. Kanskje 🙂

Bilde

Sånn ser jeg ut når jeg åpner mail fra fremmede menn. 

Brev/mail nr 1: 

“Hei! beklager hvis jeg forstyrrer deg, men jeg vil bare si noen hyggelige, eller beklagende ord. Jeg har lest bloggen din en stund, og fått med meg litt ting du har sagt i intervjuer, og senest trygdekontoret i går. Jeg har til tider latt meg rive litt for mye med andre i midtøstenspm og sagt ting i kommentarfeltet i natt og dag som jeg nå angrer på. Selvfølgelig vet ikke du hvem jeg er, jeg er bare en av mange.

Men jeg ville bare si at jeg ber om en uformell unnskyldning for at jeg har dømt deg på mange måter. Jeg tror jeg ikke alltid har forstått at du ofte har snakket veldig fra levra (sier kanskje litt, siden vi ikke er så vandt med at mange damer roper høyt). Noe av det som gjorde at jeg virkelig tenkte meg om to ganger var når du gikk ut i debatt om (amnesty??) sin reklame om barn i syria og kid uten jakke. Det du sa tror jeg var utrolig riktig, og er nok noe som nordmenn helst ikke vil snakke om. Beklager hvis jeg presser på med denne mld her, og ikke i kommentar på din blogg, men ville bare si det. for jeg er ikke enig i alt du sier, og det er jo helt greit. Men du sier mye som andre ikke tørr å si. gleder meg til å fortsette å lese hva du skriver.”

SÅ UTROLIG HYGGELIG!

Så det andre brevet: 

Hei Suzanne. Takk for at du har en åpen meldingsboks. Hadde aldri hørt om deg før i dag. Syntes du var interessant å høre på i programmet Trygdekontoret på youtube.com Selv er jeg sterkt jødetilhenger (om man kan si det på den måten uten å høres rar ut) og Israeltilhenger uten å være radikal eller tilhøre noe kristenmiljø. Du har sikkert rett i at jeg ikke tilhører hovedgruppen av tilhengere. De jeg kjenner som er pro Israel og pro jøder er også kristne.

Må innrømme at jeg går “ganske stille i dørene” med hensyn til min støtte til jødene. Rett og slett fordi de fleste man møter er mot jøder i dette landet og det kan gi ubehagelig oppmerksomhet å annonsere sitt syn i denne saken. Synes du viser en interessant ikke stereotypisk vesen som er positivt for Norge å se. Stå på.

15 thoughts on “Beste brevposten!

 1. Hei!
  Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang, men jeg går rett på saken. Jeg så deg på trygdekontoret i går, og jeg ble så jævla overrasket over den måten du taklet den ”kommentaren” av Elisabeth Norheim. Jeg har stor respekt for deg. Jeg selv er muslim, med mange gode venner som er kristne og jøder. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva tror på, fordi jeg er glad i dem, for hvem de er. Kunne ønske vi mennesker kunne leve som venner, eller hvis ikke venner, men med respekt for hverandre.
  Jeg vet ikke hvor jeg vil med dette, men jeg vil bare at du skal vite selv om du er en jøde, så respekterer jeg deg. Du er ett menneske som meg, med andre meninger og religion.

  Gud være med deg.

 2. Vil bare si meg enig i at det var kjempekult å se deg på trygdekontoret.
  Jeg ble selv liksom “kastet ut” i Israel/Palestina konflikten da jeg begynte å interessere meg for politikk, og da var det ikke et annet valg for meg enn “Israel ut av Palestina”, uten å en gang vite noe særlig om saken eller historien rundt. Jeg har siden(heldigivs) reist litt og møtt ganske mange fine folk, speielt i Tyskland der den nye generasjonen antirasister/fascister ser det som en selvfølge å støtte Israel samtidig som at de fleste nazister støtter Palestinerne. Det gir så lite mening begge veier, at en norsk anti-rasist er så sterkt mot Israel(så det grenser til antisemittisme) og at en tysk nazist skulle støtte Palestina? Uansett har det åpnet en helt ny verden for meg. Jeg syns alltid det var litt leit å late som jeg boikotter Jaffa.. Og selvfølgelig kunne se og lære mer om Israel og jødisk kultur(noe som egentlig alltid har interessert meg) uten å føle seg hyklersk.
  Hvis det er til noen trøst(haha) tror jeg det er urealistisk av venstrevingen i Norge(eller noe annet sted) å en gang antyde at Israel skal “ut” av noe som helst. Og det sier jeg som kommunist.

  Det første som slo meg da jeg så amnesty kampanjen(forresten) var nettopp det at jeg lurte på om de ville gjort det samme for en hjemløs, noe jeg tviler på. Fint du peker ut sånt, jeg syns det er for lite realistisk selvkritikk i media her i landet.

  • Helt enig, det er leit å late som. Og venstrevingen som du refererer til er vel ikke så hissig på noe annet enn at Palestina skal INN i “noe”. To stats løsningen feks …For da går nemlig Israels selvhevdende rett til å okkupere land som ikke er rettmessig deres UT. Og ellers bør vel noen og enhver tillate seg retten til å mene noe, samtidig som man har flere tanker i hodet. Det ene utelukker ikke det andre, og alt henger sammen med alt. Eller hur?

   • Den er liten i kvadratkilometer og i dødsfall på over 60 år. Enten du liker det eller ei. Den er STOR politisk. Sammenlignet med andre kriger som pågår nå er denne krigen er dråpe i havet av enorme konflikter der millioner dør og lever under okkupasjon.

 3. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break.
  I enjoy the knowledge you present here and can’t wait to take
  a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome site!

 4. Du kan ha lest mange bøker, ha en haug med studiepoeng, vært der et utall ganger, erklært kjempejødisk eller bare litt, kjenne mange, mange palestinere- men det var da heller ikke mitt spørsmål. Det var, og er; Hvorfor omtaler du konflikten som liten? Mener du at Israel ikke okkuperer Gaza og Vestbredden? Mener du at det er bare Palestinere og Arabere som kriger? It dosent take two to tango? Hvordan er konflikten å anse som liten? Har den bare vart en kort stund historisk sett? Involverer det ikke storpolitikk? Om noen er terrorister eller frihetsforkjempere, det kommer an på hva man vektlegger i konteksten, gjør det ikke? Og kan det være greit å stille seg på sidelinjen, prøve å se det hele med litt andre brilleglass enn de man har fått utlevert fra fødselen av? Du sier det selv, fordommer ødelegger. Og når du omtaler konflikten som liten, nærmest irrelevant, hvordan står det da til med dine faktaopplysninger, fakta om HELE konflikten, om en flere hundreårsgammel konflikt. Som lever i beste velgående, dessverre.

  • “Den er liten i kvadratkilometer og i dødsfall på over 60 år. Enten du liker det eller ei. Den er STOR politisk. Sammenlignet med andre kriger som pågår nå er denne krigen er dråpe i havet av enorme konflikter der millioner dør og lever under okkupasjon.” Sitat deg ( må gjøre det på dette viset da du ikke kommenterer på kommentar, og ikke åpner for at jeg kan kommentere dine tilbakemld. Sååå … : Liten i kvm?! Og i dødsfall? WOW!! Du er utrolig arrogant (?), eventuelt lite opplyst. Eller en heller uelegant kombinasjon av de to. Hvordan kan du pårope deg retten til å være en part i konflikten (som jøde) og vise så liten innsikt, og mangel på faktakunnskap? Jeg gir meg ende over! Som en liten, basal innføring i en kjempekompleks sak gir jeg deg denne linken til WIKIPEDIA: http://no.wikipedia.org/wiki/Midt%C3%B8sten-konflikten . Det ser ut som om du trenger det. Hørte du ble smigret over å bli omtalt som samfunnsdebattant. Slik jeg ser det er du et stykke unna å være det. Men narsissistisk, det er du uten tvil. Og jeg opplever meg selv som slem nå, men jeg greier ikke å holde kjeft når du selv velger å utlevere deg selv i dette formatet. Så unnskyld, but not.

 5. Tusen takk, det er mer enn det du bidrar med ihverfall 🙂 ps: du glemmer at jeg har anbefalt deg Joe Sacco. Masse faktasnacks der for de som liker sånt. Goodnight and goodbye! 🙂

 6. Haha, du er bare dødsfet 🙂 Liker at du er så ærlig og ikke er redd for å si hva du tenker! Bloggerne hadde vært dritkjipt uten deg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s