Ja, det er jeg som er bitterfitta

Til alle dere som velger å skrive milelange innlegg hver gang jeg har åpnet kjeften og sagt noe dere ikke er enige i. Jeg vil bare komme med noen erklæringer så det er helt klart at vi er enige om noen ting. 

* HA LITT HUMOR

*Ja, jeg sliter med mye dårlig humør og angst og lar meg provosere av ting du mest sannsynlig synes er både modig og vakkert.

*Nei, jeg er ikke storfornøyd med verken kroppen min, det lett irritable sinnet mitt, mitt engasjement som folk flest driter i, jobbsituasjonen eller noe særlig annet enn sønnen min og alle de supre vennnene mine. Heldigvis er det mer enn nok til å se seg takknemlig og glad for en hel haug med hverdagstrivilaiteter.

*Som menneske er jeg mørk, lattermild og innehaver enorme evner til å drite å hva folk synes om meg. Derav tillater jeg meg til å la folk drite litt på meg også, Fair game.

*Prøv å google deg frem til forskjellen mellom ironi, sarkasme og god gammeldags humor. Så slipper du å få så sjokk hver gang noen er slemme mot alle de snille menneskene der ute. Det hender nemlig at det ligger lag med både det ene og det andre i mine tekster uten at du evner å oppfatte det. 

Sånn, så slipper du neste gang jeg mener/skriver noe du er uenig i: måtte det være ribbekassa til et eller annet hysterisk kvinnfolk, de nedlatende kommentarene fra bisarre bygdemenn, store verdenskriger, psykisk helse, mat, diett, slanking eller om foreldre får oppdra barna sine som de vil evnt velge å IKKE ha barn det hele tatt så trenger du ikke fortelle meg hvor bitter jeg er.

 

FORDI JEG VET AT JEG ER BITTER. Og jeg synes ikke det er så fryktelig usympatisk å være heller. Ingen mennesker som ikke har vært igjennom en heftig depresjon eller lidd av voldsom angst eller andre grusomheter psyken vår kan finne på å lefle med om man har litt dybde- Vi som er dømt til å se lenger enn gleden over en ny sofapute eller en fin solnedgang.

Du trenger ikke fortelle meg om hvor fantastisk livet er med eller uten sukker i dietten. Jeg spyr og vemmes. Spis hva dere vil, se ut som dere vil, selg dere sjøl billig eller dyrt, men så lenge man gjør det i full offentlighet er det rom for både ros, ris og en liten runde kvass kritikk også med jevne mellomrom. Jeg tar den selv uten å legge meg ned og sippe.

 

Så til de tusen neste som føler for å kommentere om hvor bitter jeg er så har jeg kommet dere i forkjøpet og jeg ber dere ærbødigst om å spare det til den neste personen dere anser som noe annet enn kronisk glade og fornøyde med alt og alle i samfunnet.

 

Jeg er hvertfall både drittlei. OG…. Bitter på alle dere enkle, utseendefikserte vrangforestilte posører som sklir igjennom livet uten en eneste ekte bekymring. Og har dere de har dere ikke guts nok til å innrømme at dere faktisk sliter med helt menneskelige ting som meg selv  og tusenvis av andre. Fargelegger en illlusjon av dere selv utad gjør det om mulig enda mer dødskjedelig.  Å både se og høre på.

Jeg sier som jeg sier til sønnen min: noen ganger må helt vanlige mennesker gjøre og si “slemme” ting for å bli hørt. Det betyr ikke at du trenger å bry deg om du ikke føler deg truffet. 

Have a nice day. 

Bilde

Denne serranoen smakte for øvrig fortreffelig med et glass cava.

 

 

14 thoughts on “Ja, det er jeg som er bitterfitta

 1. Kjempebra innlegg! Du får jammen sagt det. Her helt enig med det du skriver, og du får frem flere gode gode poeng.

  Ønsker deg en kjempefin tirsdags ettermiddag 🙂

  Toril

 2. Det er in å vise de perfekte dekorerte stuene sine, alle de fine fargene på proteinshakene og alle klærne som er kjøpt på de hippeste butikkene, og hvor lykkelig man er over å vaske gulvet og drikke te i solveggen, så det må jo automatisk være noe feil med deg om du ikke deler deres syn. Men trenden snur nok snart, og da skal plutselig hver en fjortis og hver fotballfrue være samfunnskritiske.. Da får du sikkert refs for å være for positiv 😉
  Digger både deg og bloggen din 🙂

 3. Må jo bare få si det, lese bloggen din er fantastisk underholdende 😀 Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før 😀

 4. Takk, dette ønsket jeg å lese i dag! En tekst som passet mitt ganske sure hjerte perfekt i kveld! Elsker å lese om andre kjipe kjæringer som liker å snakke om verden som den er, og ikke som alle på død og liv ønsker å se den! OG hvem har egentlig bestemt at jeg ikke skal få ytre meg om hvor bitter jeg er, når andre kan snakke om hvor fantastisk lykkelige de er? Hurra for dem og deres feilfrie liv, men jeg er ikke der altså. Her driter vi forsatt med ræva, mannen er ikke alltid like medgjørlig og barna har aldri innestemme. Og jeg som aldri kommer til å bli noen husmor, som gjerne skuler på de som påpeker det.

 5. I hear you! Kan være av den bitre typen sjæl,og det med angsten og den sorgen du føler du bærer med deg hele tiden det kjenner jeg meg igjen i! Har og blogg hvor jeg gørrer ut når jeg føler for det,og det er herlig! Før trodde alle jeg var blid hele tida,nå veit folk at det ikke er sånn. Lenge leve ærlighet spør du meg 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s