Homsene er de siste annenrangsborgerne – Debatt: COMING OUT IN THE MIDDLE EAST

I morgen blir det avholdt en debatt om hvordan det er i være homofil og ikke minst det å komme ut som homofil i midtøsten her i Oslo. Dette er et tema som opptar meg stort av mange grunner. Mine beste venner er homofile, jeg har en homo inni meg et sted selv og ikke minst har jeg jobbet i et homofilt magasin. Israel gjør mange fatale feil, det er rudiskutabelt,men det er i det minste ett område de gjør helt riktig som ingen kan ta fra de. De lar folk elske hvem de vil. Uten å bli torturert eller i verste fall hengt. De er det eneste landet i midtøsten hvor homofili er akseptert. Under Tel Aviv Gay Pride for noen uker siden var det intet mindre enn over 100.000 mennesker som gikk i parade! FANTASTISK!

Bilde

Homofile rabbinere med sine to sønner. ❤

Jeg har samarbeidet med den Israelske ambassaden om å få denne debatten i sving og i gang, og er stolt av at vi er kommet i mål med et viktig og nyansert panel med masse gode og vonde erfaringer om temaet. Jobber også med å få med en iransk deltager i panelet. Et menneske som faktisk kommer fra et land der man blir straffet med døden for å være homofil.

Se her hvordan en iransk homofil blir trakkasert og nedverdiget. Dette er desverre filmet etter at han er blitt fengslet. Hvordan det er gått med han vet man ikke.

Bilde

I det Israelske militæret er homofili ingen hindring.

Bilde

Her er litt info om arrangementet:

COMING OUT IN ISRAEL AND THE MIDDLE EAST
Wednesday, June 25th, 3.45 – 5:15 pm

What is it like to be gay or transgender in Israel and the Middle East? What rights does one have, or not? What are the challenges one faces? How can Israel’s success story concerning gay rights be spread to other Middle East countries in order to better the situation for their LGBT communities? 

Guests from Israel, Palestine and Turkey will discuss these issues and others pertaining to being gay in the Middle East. The debate will be moderated by Geir Juell Skogseth.

In Norwegian:

“Hvordan er det å være lesbisk, homofil, bifil og/eller transperson (lhbt) i Israel og Midtøsten? Hvilke rettigheter har man, hvilke utfordringer står man overfor, og hva kan gjøres for å bedre situasjonen for lhbt-personer i Midtøsten?

Gjester fra Israel, Palestina og Tyrkia vil diskutere spørsmål knyttet til å lhbt-situasjonen i Midtøsten.

Participants:
From Israel – Mr. Avi Soffer – Designer and LGBT activist since 1989, has been instrumental in all the major changes that have taken place in the Israeli society regarding LGBT and human rights.
From Palestine – Mr. Abdul Rawashda – LGBT activist living in Norway.
From Turkey – Ms.Nevruz Ebru Aksu – LGTB activist since 2000, photojournalist living in Norway.
From Norway – Mr. Geir Juell Skogseth – LGTB activist with specific knowledge and experience from North Africa and the Middle East. Holds an M.A. in Arabic and Middle East Studies.

The event is organized by the Israeli Embassy in Oslo and is part of Pride House during Euro Pride Oslo.
The discussion will be held in English.
It is an open event and free of charge.

You are warmly welcome to our event in the Museum of Cultural History (Kulturhistorisk museum) in Frederiks Gate 2, Oslo.”

Her er link til FB-siden:

https://www.facebook.com/events/1464355640476784/?fref=ts

Bare å melde seg på og GOD PRIDE ❤ ❤ ❤

Bilde

Mysigt på stranden i Tel Aviv.

4 thoughts on “Homsene er de siste annenrangsborgerne – Debatt: COMING OUT IN THE MIDDLE EAST

  1. Klart! Israel er på en helt annen planet når det kommer til likestilling enn sine naboer. Beundringsverdig hvordan de har klart å danne et så åpent og demokratisk samfunn tross sine religiøse overbevisninger. Noe som er en hårfin balanse, og til tider (ganske hyppig) ikke går i lag. Av med hatten!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s